Kniv tips

Våre kvalitetskniver trenger en viss forsiktighet, slik at du kan nyte din skarpe kniv i lang tid.

Før du bruker våre kniver for første gang, rengjør dem med varmt vann. Rengjør dem under rennende vann etter hver bruk og tørk dem med en myk klut. Helst ikke bruk aggressive rengjøringsmidler! For din egen sikkerhet bør du alltid tørke av kniven med et håndkle eller klut fra bladets topp og tilbake mot kanten. Skyll av aggressive midler som sitronsaft rett etter bruk.

Vask helst ikke din kniv i oppvaskmaskinen. Dette kan svekke, ikke bare materiale, men også skarpheten på kanten av kniven. Kutt aldri på glass eller bruk granitt skjærebrett. Disse kan være lett å rengjøre, men vil ødelegge kanten på selv de vanskeligste ståltypene. Bruk bare treplater (hode tre er best) eller syntetiske skjærebrett med medium fasthet.

Ved hakking: Sørg alltid for at bladet ikke treffer ikke på harde materialer. Bladet kan bli skadet ved kutting av bein, frossen mat eller lignende.

Kniver med håndtak av naturlig tre bør ikke oppbevares i vann for lenge. Olje gjerne håndtaket med nøytral vegetabilsk olje.

Når du lagrer en kniv sørg for at kanten aldri kommer i kontakt med andre metallgjenstander. På den måten unngår du skader på kanten. Lagre kniver enten i en knivblokk, en skuffeinnsats av tre eller på en veggmontert magnet; Japanske kniver er best oppbevart i en treslire.

Passer du på disse små tingene, vil du nyte din kniv i mange år fremover.

http://kai-europe.com/kitchen/pdf/katalog/kai_kitchen_knives_catalogue_en.pdf